Consultancy voor de Automotive branche

De "roots" van alle 3 de ABC partners liggen in de autowereld. Ervaringen opgedaan bij dealerbedrijven, importeurs en het eigen bedrijf, helpen ons om het individuele autobedrijf en groepen daarvan te helpen hun weg te vinden in deze snel veranderende wereld.

Consultancy is op te delen in de volgende deelgebieden:

  • organisatie consultancy
  • coaching van de leiding ( klankborden)
  • doelgroepconsultancy

 

Organisatie consultancy: Er kunnen meerdere redenenen zijn om een organisatie re willen 'doorlichten" en een advies te vragen hoe het beter kan. De partners kennen de onderwerpen die bij een autobedrijf spelen, maar ook de wijze waarop een importeur met zijn dealers omgaat en probeert zijn targets te bereiken….

samenwerkenDaarnaast hebben de ABC partners een uitstekend relatienetwerk met verschillende andere specialisten op het gebied van bijvoorbeeld arbeidsrecht, bedrijfsovernames, financieringen, etc.

De ABC partners kunnen hierdoor acteren als het centrale aanspreekpunt voor alle problemen die zich binnen een autobedrijf voordoen, waardoor snel en doelmatig diagnoses kunnen worden gesteld en de vinger op de zere plek kan worden gelegd…..

ABC heeft de mogelijkheid om hievoor gebruik te maken van een aantal eigen standaard onderzoekmethodes, waaronder de quickscan. Hiermee is snel vast te stellen waar uw problemen liggen en van welke orde of ze zijn.... 

 

 

 

Coaching: Vooral bij kleine bedrijven komt het vaak voor dat de leiding dagelijks voor alle problemen staat en geen klankbord binnen het bedrijf heeft.

coaching-150x150

 

Het werkt uitermate verfrissend wanneer er op gezette tijden (bv 1 x per maand of 1 x per 2 maanden) metr een extern persoon wordt gesproken over alle zaken die even niet lekker draaien en hoe dit het best aan te pakken is.

ABC adviseert niet alleen, maar kan ook problemen overnemen.
Door bewaking van de aktiepunten planning, wordt u gedwongen om invulling te geven aan de gemaakte afspraken.

 

 

 

Doelgroepconsultancy: Soms het het noodzakelijk om te bekijken of de bakens nog goed staan  en de juiste diensten/producten aan de juiste doelgroep wordt aangeboden. We leven in een snel veranderende tijd, te laat reageren op wijzigingen in de markt betekent meteen omzetverlies.

dreamstime xs 20457070-ABC

Het gebruiken van de nieuwe "social media" mogelijkheden hoort hier ook bij, hoe bereik je de juiste doelgroep? Dat dit voor oudere klanten anders moet gebeuren dan voor de jongere klanten snappen gelukkig de meeste bedrijven wel, maar .....doen we dat dan ook?
In deze analyse geven we kansen in de markt aan, de doelgroepen en de wijze van communiceren ( marketing en gebruik social media)
In deze snel wijzigende tijd is deze herijking minimaal elke 2 jaar nodig!  

 Dat is voor u en uw bedrijf goed!